Bringenatten Opp søndag 14. oktober. Forhåndspåmelding til pamelding@nesbyenil.no

Postet av Nesbyen Idrettslag den 28. Sep 2018

Bringenatten Opp er også i år siste løp i Sparebank 1 Motbakkecup Hallingdal.

NIL Langrenn ønsker velkommen til høstens bratteste løp i Nes: BRINGENATTEN OPP søndag 14.oktober 2018.

Trimklassen starter 11.00 og konkurranseklassen 12.00.

All påmelding og betaling ved start fra kl. 9.00 og inntil en time før start.

Plakat Bringenatten opp 2018.pdf

Løypa starter ved parkeringen på Hallingdal Museum. Vi henstiller til at alle parkerer ved Nesbyen Idrettshall der det også er garderober.

Stien og skogsbilvegen har lenge vært benyttet som trim- og treningsløype for lokale trimmere og mosjonister. År om annet har det blitt arrangert uhøytidelige testløp opp den svingete og bratte grusvegen. 

Mens NIL Friidrett har hatt suksess med sin ”Norges raskeste 5 kilometer” midtsommers på flat asfalt, arrangerer NIL Langrenn Bringenatten Opp i bratt motbakke når løpssesongen er på hell og vinteren med langrennsesongen er i anmarsj. Her samles så vel løpere og sommeridrettsutøvere som langrennsløpere til kappestrid opp den bratte grusvegen. Det hele toppes med å ha en mosjonistklasse for dem som rusler eller vil gå med staver. Selv om det er tilbud om tidtaking også i mosjonistklassen, er målet der heller å gjennomføre enn å slå de andre. For noen vil det være viktig å ta tiden, for å se om bakkene kan forseres raskere neste år. Den viktigste å slå er deg selv- Om du blir fragått og tiden blir dårlig: Du har uansett slått alle dem som sitter hjemme i godstolen.

Vi håper å se både aktive idrettsutøvere, store og små mosjonister, familier samt deltakere på Friskliv og i turgrupper på startstreken. Vi utfordrer lokale bedrifter til å stille egne lag.

Vi har også en konkurranse for skolene på Nesbyen der den skoleklassen med prosentvis flest deltagere får pokal.

Starten i mosjonistklassen går klokken 11, slik at de fleste vil være på toppen når de aktive løperne sliter seg mot mål etter starten kl 12. Vi håper slik å skape en massevandring opp. Så snart sistemann i aktiv klasse er i mål, blir det premieutdeling på toppen med pengepremier til de tre beste i dame – og herreklassen (uansett alder). Det blir flotte uttrekkspremier som trekkes på startnummer slik at det er like stor mulighet til å vinne for både mosjonister og aktive.

LØYPA – bratt, bratt, bratt

Bringenatten er den markerte skogkledde toppen som ligger på nordvestsiden av dalen ved Nesbyen sentrum.  Bringenatten kommer av bringe, bryst – sett sørfra dalen sammen med nabotoppen, forstår en opphavet til navnet. Fra toppen får en fantastisk utsikt over Nes-flata. Vegen opp til Bringenatten er en mye brukt tur- og trimveg for bygdefolket. Bringenatten opp-løypa følger stien fra museumet og veien videre opp til mål der vegen flater ut nær  stien ut til toppunktet på Bringenatten. Startpunktet er i år for første gang ved parkeringen på Hallingdal Museum.  Vi henstiller alle om å parkere ved Nesbyen Idrettshall der det også er garderober.                    Høydeprofil er det ingen vits i å lage. Det begynner bratt, blir brattere, så blir det brattere enn bratt og til slutt pyton-bratt!. En skjønner at mål nærmer seg nå en kommer til ei kort rettstrekke opp gjennom skogen før  veien tar hardt til høyre og en kan høre heiaropene fra målområdet bare en liten melkesyrebremset sluttspurt unna. På toppen venter heder og ære – uansett tid – for dette er en skikkelig hardtur om distansen tilbakelegges som gåtur eller løpetur.  De sprekeste pensjonistene går opp på under timen og de seigeste løperne presser tiden godt ned på 20-tallet.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.