Nybegynnerkurs i Katori Shinto Ryu sverdkunst

Postet av Nesbyen Idrettslag den 9. Aug 2018

Starter: Tirsdag 04. September og torsdag 06. September kl. 20.00-21.30

Sted: Nesbyen idrettshall

Foreldre kan gjerne ha barn med seg på treningen, ellers er det generell aldersgrense på 16år.

For mer opplysning kontakt: Michael Landwehr 95960411

(se også info og treningstider på facebook Kenjutsu Nesbyen)

 

Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu er den eldste av de japanske sverdskolene. Du får nå en unik sjanse til å oppleve denne tradisjonelle treningsformen som de fleste kan ha glede av å prøve. Du trenger ikke være spesielt sprek for å prøve.

Alle er velkomne!

 

Katori Shinto Ryu bygger på naturlige, flytende bevegelser med våpen, med utgangspunkt i et tradisjonelt treningssverd av tre (bokken). En lærer grunnleggende stillinger (dachi), sverdteknikker (kihon), trening med partner (kata), akutt forsvarsteknikker fra sittende og stående stilling (iaijutsu og tachi-ai).

Trening begynner med oppvarming og uttøying før vi går gjennom grunnleggende teknikker og stillinger. Så holder vi fram med Kata; lange mønstre av teknikker sammen med en partner. Etter hvert blir nye Kata og teknikker introdusert – det tar en livstid å lære alt. Mot slutten blir det nedvarming, uttøying med enkel shiatsu massasje og øvinger og en kort meditasjon (mokuso).

Kjernen i Kenjutsu er katsujin no ken – sverdet som gir liv. For å bruke sverdet er det viktig å utvikle et rolig, fredelig sinnelag og avspente men fokuserte og dynamiske kroppsbevegelser. Regelmessig trening har som mål å realisere det beste i seg som et medmenneske (jin).

Trening fremmer konsentrasjon, koordinasjon og balanse, hjelper stoffskifte, fordøyelse, stivhet og stress m.m.. Utøvere får over tid økt vitalitet, fleksibilitet/mjukhet, selvtillit og indre ro.

Kom i løstsittende treningstøy, og med godt humør!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.